23 november, 2010

because you are a sweety ~

Hou jij van muffins? Ik wel :) Hou jij van zoet? Ik wel :) Dan hou jij vast ook wel van cupcakes! Heeeeeerlijk! Hier de leukste mooiste lekkerste cupcakes voor jou op een rijtje + de recepten!


Een lekker fris recept voor sinaasappel lovers! Makkelijk te maken en is heeerlijk :)

Ingrediënten
Cupcake beslag:125 gram bloem
125 gram suiker
1 theelepel bakpoeder
2 eieren
110 gram boter ( kamertemperatuur)
2 eetlepels melk
fijn geraspte schil van 1 sinaasappel ( gebruik alleen het oranje deel van de schil, niet het witte)
2 eetlepels verse sinaasappelsap

Boter creme (topping):500 gram poedersuiker
250 gram boter
1 of 2 eetlepels verse sinaasappelsap
(een paar druppels oranje levensmiddelen kleurstof)

Hoe maak je het?

Meng de boter en suiker tot een glad geheel. Voeg dan de sinaasappel rasp  toe en mix nog een minuut door. Mix dan de eieren een voor een door het beslag en mix nog 1 minuut door. Voeg de bloem en bakpoeder toe aan het beslag. Daarna melk en de sinaasappelsap. Mix alles nog eens goed door. Vul de cupcake vormpjes tot 1/3 van de rand en bak ze op 170 graden 25-30 minuten in de oven. Eenmaal afgekoeld zijn ze kaar voor verder gebruik van het het recept.
Voor de boter crème mix je alle ingrediënten een paar minuten goed door totdat er een stevig en glad beslag ontstaat. Voor een echte oranje cake gebruik je een paar druppels oranje levensmiddelen kleurstof. Vul een spuitzak met de crème en maak een mooie toef op de cupcake (dit kan je ook met een lepel doen, maar ziet er wel minder leuk uit) .  Je kan de toef ook leuk versieren!

De ingrediënten (voor 12 cupcakes)
  • 150 gram bloem
  • één theelepel bakpoeder
  • één theelepel zout
  • één theelepel speculaas kruiden
  • 120 gram boter
  • 150 gram lichtbruine basterdsuiker
  • twee eieren
  • 60 gram walnoten
  • 125 gram geraspte worteltjes
We gaan eerst de cakejes maken, dus pak er een grote kom bij en zorg dat je de lichtbruine basterdsuiker klaar hebt staan. Vergeet niet de oven voor te verwarmen op 180 graden. Gooi de suiker in de kom. Mix de 150 gram bloem, één theelepel bakpoeder en de theelepel met zout door elkaar en gooi dit ook in de kom. Het handigst is om van tevoren een zak met wortels te kopen die al geraspt zijn, wel zo makkelijk natuurlijk! Snijdt de walnooten in kleine stukjes, zodat het net kruimels zijn. Stop dit ook in het kommetje en ga lekker mixen. Wanneer het een geheel vormt stop je dit in de cupcake vormpjes en laat je het in de oven bakken. Doe niet te veel in het cake vormpje want de cakejes moeten ook een beetje kunnen rijzen. Laat de cakejes 20 tot 25 minuten bakken. Laat de cakejes even afkoelen en dan gaan we beginnen aan de topping.

De topping
  • 250 gram boter
  • 500 gram poedersuiker
  • vier theelepels koek en speculaaskruiden
  • vanillepoeder
  • chocoladespikkels
  • spuitzak
Pak een bak en zorg dat de boter lekker zacht is. Stop de 250 gram boter in de bak en mix deze met de 500 gram poedersuiker, vier theelepels koek en speculaaskruiden en de vanillepoeder. Zorg dat de topping lekker dik wordt. Wanneer de topping lekker dik is, stop je het in een spuitzak. Deze spuitzak kun je kopen bij de Blokker, Hema en ga zo maar door.
Pak dan de cupcakes erbij en maak met de spuitzak rondjes over de cupcakes. Om de cupcakes af te maken gooi je er nog wat chocolade spikkels over heen voor een leuk detail. Ook kan je eventueel een van de overgebleven nootjes gebruiken in plaats van de chocoladespikkels. Dan is het smullen geblazen!

bron: http://www.girlscene.nl/lifestyle/food/2010/maart/lily_s_cupcakes_onthult_hun_recept

Eet smakelijk!
xoxo monique

1 opmerking:

Ik zou het leuk vinden als je reactie achterlaat Ik stuur zo snel mogelijk een reactie terug ♥
<3