Een lekker fris recept voor sinaasappel lovers! Makkelijk te maken en is heeerlijk :)
Ingrediënten
Cupcake beslag:125 gram bloem
125 gram suiker
1 theelepel bakpoeder
2 eieren
110 gram boter ( kamertemperatuur)
2 eetlepels melk
fijn geraspte schil van 1 sinaasappel ( gebruik alleen het oranje deel van de schil, niet het witte)
2 eetlepels verse sinaasappelsap
Boter creme (topping):500 gram poedersuiker
250 gram boter
1 of 2 eetlepels verse sinaasappelsap
(een paar druppels oranje levensmiddelen kleurstof)
Hoe maak je het?
Meng de boter en suiker tot een glad geheel. Voeg dan de sinaasappel rasp toe en mix nog een minuut door. Mix dan de eieren een voor een door het beslag en mix nog 1 minuut door. Voeg de bloem en bakpoeder toe aan het beslag. Daarna melk en de sinaasappelsap. Mix alles nog eens goed door. Vul de cupcake vormpjes tot 1/3 van de rand en bak ze op 170 graden 25-30 minuten in de oven. Eenmaal afgekoeld zijn ze kaar voor verder gebruik van het het recept.
Voor de boter crème mix je alle ingrediënten een paar minuten goed door totdat er een stevig en glad beslag ontstaat. Voor een echte oranje cake gebruik je een paar druppels oranje levensmiddelen kleurstof. Vul een spuitzak met de crème en maak een mooie toef op de cupcake (dit kan je ook met een lepel doen, maar ziet er wel minder leuk uit) . Je kan de toef ook leuk versieren!
Ingrediënten
Cupcake beslag:125 gram bloem
125 gram suiker
1 theelepel bakpoeder
2 eieren
110 gram boter ( kamertemperatuur)
2 eetlepels melk
fijn geraspte schil van 1 sinaasappel ( gebruik alleen het oranje deel van de schil, niet het witte)
2 eetlepels verse sinaasappelsap
Boter creme (topping):500 gram poedersuiker
250 gram boter
1 of 2 eetlepels verse sinaasappelsap
(een paar druppels oranje levensmiddelen kleurstof)
Hoe maak je het?
Meng de boter en suiker tot een glad geheel. Voeg dan de sinaasappel rasp toe en mix nog een minuut door. Mix dan de eieren een voor een door het beslag en mix nog 1 minuut door. Voeg de bloem en bakpoeder toe aan het beslag. Daarna melk en de sinaasappelsap. Mix alles nog eens goed door. Vul de cupcake vormpjes tot 1/3 van de rand en bak ze op 170 graden 25-30 minuten in de oven. Eenmaal afgekoeld zijn ze kaar voor verder gebruik van het het recept.
Voor de boter crème mix je alle ingrediënten een paar minuten goed door totdat er een stevig en glad beslag ontstaat. Voor een echte oranje cake gebruik je een paar druppels oranje levensmiddelen kleurstof. Vul een spuitzak met de crème en maak een mooie toef op de cupcake (dit kan je ook met een lepel doen, maar ziet er wel minder leuk uit) . Je kan de toef ook leuk versieren!
De ingrediënten (voor 12 cupcakes)
- 150 gram bloem
- één theelepel bakpoeder
- één theelepel zout
- één theelepel speculaas kruiden
- 120 gram boter
- 150 gram lichtbruine basterdsuiker
- twee eieren
- 60 gram walnoten
- 125 gram geraspte worteltjes
De topping
- 250 gram boter
- 500 gram poedersuiker
- vier theelepels koek en speculaaskruiden
- vanillepoeder
- chocoladespikkels
- spuitzak
Pak dan de cupcakes erbij en maak met de spuitzak rondjes over de cupcakes. Om de cupcakes af te maken gooi je er nog wat chocolade spikkels over heen voor een leuk detail. Ook kan je eventueel een van de overgebleven nootjes gebruiken in plaats van de chocoladespikkels. Dan is het smullen geblazen!
bron: http://www.girlscene.nl/lifestyle/food/2010/maart/lily_s_cupcakes_onthult_hun_recept
Eet smakelijk!
xoxo monique
Leeuk ik ga het proberen!
BeantwoordenVerwijderen